Algemeen

Studieschuld aflossen

Donderdag, 27 april 2017

Het leenstelsel is ingevoerd en dit heeft gevolgen voor de gemiddelde studieschuld. Deze gemiddelde studieschuld zal stijgen van gemiddeld €15.000 naar €21.000 tot €24.000. Hoelang mag je eigenlijk doen over de afbetaling?

Studenten ov kwijt

Woensdag, 29 maart 2017

Je herkent het wel: rennen voor de bus, metro of tram en op het moment dat je wilt inchecken en naar je portemonnee grijpt heb je een probleem, je kunt je studenten ov chipkaart niet vinden.

Studenten zorgverzekering

Dinsdag, 28 maart 2017

Hoe zit dat eigenlijk met de zorgverzekering voor studenten? Vanaf je 18 moet je verplicht een zelfstandige zorgverzekering hebben. Op het moment dat je student bent is er de mogelijkheid om een studenten zorgverzekering af te sluiten.

Hoeveel studiefinanciering krijg ik op het hbo?

Maandag, 27 maart 2017

In Nederland hebben alle studenten op hbo en universitair niveau recht op studiefinanciering. Een studiefinanciering bestaat uit voer onderdelen: lening, studentenreisproduct (ov), aanvullende beurs en collegegeldkediet.

5 typische zomer dingen

Zondag, 26 maart 2017

De zomer staat voor de deur. Dat betekent een groot feest! Lekker met een verbranden boei door de stad lopen en waarschijnlijk heb je een reis gepland naar een mooie zonnig oord! Dit wordt de mooiste tijd van het jaar!

VOLG ONS