9 stappen om een bedrijf te starten

Beslissen om een bedrijf te starten kan een van de meest opwindende beslissingen zijn die je maakt in je leven. Er zijn echter een aantal dingen om over na te denken.

Eigen bedrijf starten

Hier zijn 9 stappen die een overzicht vormen van de basisstappen die nodig zijn om een bedrijf succesvol te starten. Doe dit stap voor stap en je zult op weg zijn om eigenaar te worden van een bedrijf.

Stap 1: Raak geïnspireerd

Alle bedrijven starten vanuit een gemeenschappelijk punt - een idee. Misschien heb je gedroomd van het starten van een eigen bedrijf voor de komende jaren, of heeft inspiratie je onverwacht geraakt. Ongeacht de bron, is de eerste stap van het starten van een eigen bedrijf komt met een business idee.

Stap 2: Doe onderzoek

Je hebt je grote idee geïdentificeerd, nu is het tijd om het evenwicht terug te brengen met een beetje werkelijkheid. Ben je echt klaar om een ​​bedrijf te starten?

De volgende fase van het onderzoek kun je uitvoeren om erachter te komen of je bedrijfsidee potentie heeft. Om met een klein bedrijf succesvol te zijn, moet het een probleem, een behoefte of iets de markt aanbieden. Er zijn een aantal manieren waarop je deze behoefte, met inbegrip van onderzoek, focusgroepen, en zelfs trial and error te identificeren. Als je de markt gaat verkennen moet je de volgende vragen beantwoorden:

  • Is er behoefte aan uw verwachte producten / diensten?
  • Wie heeft deze behoefte?
  • Zijn er nu andere bedrijven die soortgelijke producten / diensten aanbieden?
  • Hoe ziet de concurrentie eruit?
  • Hoe kan je het bedrijf positioneren in de markt?

    Stel jezelf vragen over hoe het opstarten van een bedrijf eruit gaat zien voordat je de sprong gaat wagen.

Stap 3: Maak een plan

Je moet een plan maken om je bedrijfsidee tot een realiteit te maken. Als je van plan bent om  financiële steun van een investeerder of financiële instelling te zoeken is een bedrijfsplan noodzakelijk! Zelf als je niet op zoek bent naar financiële steun dan kan een eenvoudig bedrijfsplan je duidelijkheid geven over wat je hoopt te bereiken en hoe je van plan bent omdat te gaan doen. In het algemeen biedt een bedrijfsplan een overzicht van je zakelijke doelstellingen, de motivatie achter het bedrijf en de doelen je die wilt bereiken op het gebied van marketing en financiering.

Stap 4: Regel je financiering

Met het starten van een klein bedrijf heb je niet veel geld nodig, maar het zal een aantal initiële investeringen betrekken. Er zijn een aantal manieren waarop je een klein bedrijf kan financieren waaronder:

  • Kleine zakelijke leningen
  • Kleine bedrijven subsidies
  • Investeerders

Stap 5: Kies een bedrijfsstructuur

Er zijn verschillende bedrijfsvormen. Een bedrijf kan bestaan uit een eenmanszaak, maatschap of bijvoorbeeld een vennootschap. De bedrijfsstructuur die je kiest zal van invloed zijn op vele factoren waaronder je bedrijfsnaam, je aansprakelijkheid en hoe je belastingaangifte eruit gaat zien. Je kunt ook eerst een bedrijfsstructuur kiezen en vervolgens opnieuw evalueren en eventueel aanpassen als je ziet dat het bedrijf groeit of behoefte heeft aan de verandering.

Stap 6: Kies en registreer je bedrijfsnaam

Je bedrijfsnaam speelt een rol in bijna elk aspect van je bedrijf, dus je wilt dat het een goede bedrijfsnaam wordt. Zorg ervoor dat je verschillende opties bekijkt en kies vervolgens je bedrijfsnaam. Zodra je een naam hebt gekozen voor je bedrijf moet je controleren of het handelsmerk al in gebruik is. Op het moment dat de naam nog niet in gebruik is kan je de bedrijfsnaam registreren. Vergeet niet om uw domeinnaam te registreren zodra je een bedrijfsnaam hebt geselecteerd. Misschien handig om van te voren te checken of je bedrijfsnaam beschikbaar is als url op het internet.

Stap 7: Bedrijfslocatie opzetten

Het opzetten van bedrijfslocatie is belangrijk voor de werking van het bedrijf. Er zijn hierbij veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een kantoor aan huis, een eigen of gedeelde kantoorruimte, of bijvoorbeeld een retail-locatie. Je moet goed nadenken over de locatie en de daarbij komende apparatuur. Zorg ervoor dat jouw bedrijfslocatie aansluit bij het soort bedrijf dat je gaat oprichten.

Stap 8: Kies je administratie

Kleine bedrijven lopen het meest effectief wanneer er gebruik gemaakt wordt van systemen. Eén van de belangrijkste systemen voor een klein bedrijf is een boekhoudsysteem. Een boekhouding is noodzakelijk om een budget te creëren en beheren, het stellen van tarieven, zakendoen met andere en de aangifte van belasting. Je kunt je administratie zelf doen of je huurt een accountant in om een deel van het giswerk weg te nemen.

Stap 9: Promoot je bedrijf

Zodra je bedrijf up and running is wordt het de hoogste tijd om klanten aan te trekken. Je wilt beginnen met de basis door het schrijven van een unique selling proposition (USP) en het creëren van een marketingplan. Ontdek verschillende vormen van marketing waarbij je zelf kunt bepalen hoe je het effectiefst je bedrijf kan promoten. Op het moment dat je deze 9 stappen heb gevolgd heb je de belangrijkste basis voor het opstarten van een klein bedrijf bedekt. Wij wensen jou veel succes!


Onze vrienden bij SpotShare hebben dit plan gebruikt om een eigen bedrijf te starten. Deze website richt zich voornamelijk op landschapsfotografen in Nederland, maar kan door werkelijk iedereen gebruikt worden om de mooiste plekjes in Nederland te ontdekken.

VOLG ONS