Promoot je persoonlijke groei en motivatie

Voel je jezelf ongelukkig bij je huidige opleiding? Ben je niet meer gemotiveerd? Je kunt je persoonlijke groei, motivatie en carrière ontwikkeling promoten om deze ongelukkigheid te overwinnen.

Hier zijn ideeën en tools die jou zullen helpen om persoonlijke groei te verkennen, nieuwe doelstellingen te zetten, motivatie te kiezen voor je leven, school en/of werk carrière dat zorgt voor nieuwe prikkelingen.

Begeleidende denkoefeningen

Maak tijd vrij voor deze oefeningen. Investeer tijd om de juiste focus terug te krijgen over de positieve en mogelijkheden in jouw leven. Wij adviseren jou om de volgende twee oefeningen rustig door te lezen en uit te voeren:
 

Maak een lijst wat je zou willen in het leven

Deze lijst kan bestaat uit honderden dingen. Dit kan bestaan uit het schrijven van een boek, het reizen naar alle landen van Europa of het ontwerpen van websites. Jou gekozen levensstijl moet de vervulling van deze dromen mogelijk maken.
 

Beschrijf je favorieten activiteiten

Wat doe jij het liefst? Waar krijg jij het meeste energie van? Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het opzetten van een bedrijf, het lezen van een boek, het reizen naar verre landen of het bereiden van nieuwe recepten.
 

Onderneem actie

Je wilt op een dagelijkse basis doen wat jou gelukkig maakt

 

  • Je hebt je favorieten activiteiten beschreven. Voeg elke dag een activiteit toe op je schema. Probeer minimaal 10 activiteiten in een week te doen.

  • Doe iets nieuws elke week. Stap uit je comfortzone probeer nieuwe mensen te ontmoeten en plaatsen te ontdekken.

  • Schrijf je gedachte op in een notitieboek. Dit klinkt misschien heel kinderlijk, maar je kunt opeens een ingeving krijgen. Door deze ideeën op te schrijven kun je gaan bekijken of ze ook echt haalbaar zijn.

  • Bezoek je vrienden minimaal twee keer per maand voor een gesprek om de relatie te onderhouden.

  • Eet goed, beweeg dagelijks ook al is het maar 10 minuten, slaap op regelmatige tijden.


Er zijn meer manieren om je persoonlijke groei, ontwikkelingen en motivatie te ontdekken om meer vreugde uit het leven te halen. Wij zullen je nog een voorbeeld geven.

 

Lees boeken over persoonlijke groei en motivatie


Persoonlijke groei en motivatie boeken zullen te vinden zijn bij jou lokale boekenwinkel. Of je maakt het jezelf makkelijker door online de boeken te kopen.

Om je een startpunt te geven raden wij je deze boeken aan. Wij raden je sterk aan om een van deze boeken aan te schaffen en 2017 goed te beginnen! Het boek Start With Why van Simon Sinek is zeker een aanrader die niet mag ontbreken op je boekenplank in 2017!

 

 

VOLG ONS